• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
6

ما به دلیل کمبود گازوئیل نفت می سوزانیم/ بنزین صادراتی ایران از افغانستان برمی گردد

  • کد خبر : 31430
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
ما به دلیل کمبود گازوئیل نفت می سوزانیم/ بنزین صادراتی ایران از افغانستان برمی گردد

احمد معروف خانی درباره بازگشت 24 تانکر حامل بنزین صادراتی ایران به افغانستان وی بیان کرد: از این نظر نمی توان به استانداردهای افغانستان چندان اعتماد کرد، اکنون محصولاتی را تایید می کنند که به هیچ عنوان در استاندارد قابل تعریف نیست. هیچ سازوکار درست و درستی وجود ندارد که بتوان آن را استاندارد در مرز افغانستان دانست. برخی که پرداخت می کنند؛ آنها می توانند محصولات خود را به این کشور وارد کنند و محموله های کسانی را که پولی پرداخت نمی کنند، برگردانند.

وی افزود: بنزین ارسالی به افغانستان فرآورده های شیمیایی مشابه بنزین تولید شده در واحدهای خصوصی است و به هیچ عنوان در داخل کشور توزیع نمی شود، توزیع آن به صرفه نیست زیرا مواد آن بر اساس نرخ بین المللی خریداری و تولید می شود.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: استاندارد فرآورده های سوختی بر اساس استانداردهای جهانی تعریف و تصویب شده و یورو 4 و 5 است، اما آنچه اکنون افغانستان رعایت نمی کند، بنزن ماده ای که حد مجاز آن در تمام استانداردهای بین المللی 2 درصد است در حالی که فرآورده های مصرفی افغانستان 17 و 18 درصد بنزن دارد و این بنزین مستقیما سرطان زا است اما از آنجایی که این کشور آمار صحی درستی ندارد ظاهر نمی شود.

وی در ادامه به مشکل آلودگی هوای تهران و ارتباط آن با بنزین اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه این حجم آلودگی مربوط به نفت کوره با 35 هزار گوگرد است و کاملا قابل پیش بینی است که هوا این شرایط را داشته باشد.

معروف خانی تصریح کرد: به دلیل کمبود گازوئیل هستیم. ما گازوئیل می سوزانیم و این باعث می شود شرایط هوا اینگونه باشد. متأسفانه مسئولان ذیصلاح به استفاده از روش های جایگزین پیشگیری توجهی ندارند و مدیریت آلودگی هوا در اولویت نیست.

وی ادامه داد: راهکارهایی را به وزارت نفت ارائه کردیم و معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور نیز موافقت کرد و تفاهم نامه هایی برای واحدهای خصوصی که محصول هوین را تولید و به کشورهای مختلف صادر می کنند تنظیم شد تا به جای سوخت در نیروگاه ها استفاده کنند. نفت این برنامه برای وزارت نفت مفید است و اینکه از نفت کوره استفاده نمی شد، آب و هوا اینطور نبود. ثانیاً هزینه کمتر خواهد بود زیرا برای رساندن نفت کوره به نیروگاه ها باید از پالایشگاه ها مسافت زیادی را طی کنند، اما واحدهای مینی پالایشگاه در سراسر کشور پراکنده هستند و هزینه حمل و نقل کمتر می شود و آنها می تواند با صادرات نفت کوره درآمد کسب کند. اگرچه سود صادرات برای ما بیشتر از حمل و فروش در داخل کشور بود، اما ما ابتکار عمل را به دست گرفتیم زیرا معتقدیم به نفع کشور است و حداقل شرایط جوی اینگونه نبود، اما با وجود موافقت معاونت برنامه ریزی شرکت پالایش و پخش بدون دلیل و تنها با سلیقه زیر بار نرفت.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی درباره این بحث که در نیروگاه های تهران از نفت کوره استفاده می شود، گفت: سوال اینجاست که این میزان نفت کوره با چه چیزی جایگزین می شود؟ تا همین چند ماه پیش ما گازوئیل وارد می کردیم و اینکه می گوییم گازوئیل نمی سوزانیم تناقض بزرگی است.

وی در خصوص رقم واردات گازوئیل گفت: با وجود مطالبات مجلس و سایر نهادها، آماری از واردات گازوئیل منتشر نشده است. تنها در قانون بودجه سال 1402، 900 میلیون یورو برای واردات در نظر گرفته شده بود که گزارشی از رقم واردات منتشر نشده است.

ایلانا

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=31430

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.