به گزارش اخبار اقتصادی، مسئله ناترازی بنزین ، ابعاد مختلفی دارد. از عقبماندگی توسعه ظرفیتهای تولید و عدم تنوعبخشی به سبد سوخت تا عدم بهینهسازی مصرف سوخت و بیتوجهی به مهار رشد افسارگسیخته مصرف، دهها عامل موجب شده تا امروز، ایران از صادرکننده بنزین به واردکننده آن تبدیل شود.
به گفته رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، لازم است سیاستهای بهینهسازی مصرف به ویژه در بخش حملونقل و خودرو هر چه سریعتر اجرایی شود و در صورت پیادهسازی این سیاستها روزانه 16 میلیون لیتر سوخت صرفهجویی خواهد شد.
به گزارش تسنیم، مالک شریعتی نیاسر، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، فروردین ماه با تأیید واردات بنزین در مقاطعی از سال 1401، از پیشبینی واردات 600 میلیون دلاری بنزین برای سال جاری خبر داد و گفت: “چون دولت برای سال 1402 پیش بینی واردات کرده است، احتمالا در این سال، تراز تولید و مصرف، منفی میشود.”
در کنار دهها عامل بروز ناترازی امروز در مسئله بنزین، خودروها نقش بسیار پررنگی دارند و میتوان از اثر بحران خودرویی در ایجاد ناترازی بنزین به عنوان اصلیترین عامل، نام برد.
طبق اعلام معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، از 25 میلیون خودروی در حال تردد در کشور، 6.5 میلیون خودرو، فرسوده هستند. بهعبارتی تقریبا به ازای هر 4 خودروی درحال تردد در جادههای درون شهری و برون شهری، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن به مراتب از خودروهای دیگر بیشتر است.