اخبار اقتصادی_رئیس انجمن علمی موتور ایران و دبیر سیزدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت، قطعهسازی را یکی از چالش های اصلی در فرایند تولید موتورهای درونسوز در ایران دانست.
سید اشکان موسویان در رابطه با ساختار و کاربرد موتورهای درونسوز گفت: موتورهای درونسوز در زمینهی تولید توان نقش مهمی را ایفا میکنند؛ موتورهای درونسوز سالیان درازی است که اهمیت زیادی پیدا کردهاند به طوری که زندگی بشر بدون موتورها قابل تصور نیست. همین موضوع باعث شده تا شاهد رشد سریع در تحقیق و توسعهی آنها باشیم.
وی گفت: «موتور درونسوز» سامانه ای است که فرآیند احتراق در درون خود آن که در جایی که به «محفظهی احتراق» موسوم است، صورت میگیرد. موتورهای احتراقی بطور كلی انرژی شیمیایی نهفته در سوخت را به انرژی حرارتی و سپس انرژی مكانیكی تبدیل میكنند. موتورهای احتراقی امروزه در صنعت، حمل و نقل، كشاورزی با کاربری های سبک و سنگین نقش مهمی دارند. برای به حركت درآوردن وسائلی مانند: خودرو، كشتی و انواع ماشین آلات سنگین از آنها استفاده میشود.
وی گفت: از موتورهای درونسوز علاوه بر استفاده در بخش حمل و نقل، در صنعت تولید برق نیز استفاده می شود.
رئیس انجمن علمی موتور ایران در ادامه گفت: متخصصان کشور ما، دانش زیادی در زمینه موتورهای درونسوز، احتراق، طراحی، مواد و فرآیندهای ساخت کسب کردهاند و دستاوردهای بسیاری هم عرضه شده است.
وی افزود: در مسیر تولید موتور، در بخش فرآیند قطعهسازی دچار چالش جدی هستیم.
در طراحی و توسعه موتور در سطح دانشی خوبی قرار داریم حتی از بسیاری از کشورها جلوتر هستیم. اما در فرایند قطعه سازی مشکلات زیادی در این حوزه داریم.
سید اشکان موسویان گفت: تنها دانش و تخصص برای ساخت و تأمین قطعه کافی نیست. در تأمین مواد اولیه مورد نیاز، فناوری های ساخت و تولید انبوه از دیگر رقبا عقب هستیم. تحریم، مشکلات اقتصادی، تأمین مواد اولیه، تجهیزات و دستگاه های ساخت و کمرنگ بودن نقش تحقیق و توسعه و تولید دانش بنیان جزو چالش های قطعه سازی در حوزه موتورهای درونسوز هستند. باید با برنامهریزی و سرمایهگذاری این مانع را هم از پیش رو برداریم.
گفتنی است سیزدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت به همراه دهمین نمایشگاه موتور تهران، روز سه شنبه، 24 بهمن، 1402 لغایت پنجشنبه، 26 بهمن، 1402 توسط انجمن علمی موتور ایران در شهر تهران، شرکت ساپکو برگزار میشود.
منبع آریا نیوز