• امروز : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 25 December - 2024
10

صنعت خودروسازی کشور اولین باری است که به ناهماهنگی بنزین متهم می شود.

  • کد خبر : 34902
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶
صنعت خودروسازی کشور اولین باری است که به ناهماهنگی بنزین متهم می شود.

اخبار اقتصادی به نقل از روزنامه جوان، رئیس کمیسیون «امور داخلی و شوراها» شورای اسلامی معتقد است: مدیریت روغن مصرف کند یک ضرورت است و ارتقای کیفیت خودرو در این زمینه از اولویت بالایی برخوردار است. ما به یک تحول اساسی در صنعت خودروسازی از نظر مدیریت، روش ها، فرآیندها و نرخ ها نیاز داریم. مهم ترین همه این موارد ایجاد رقابت جدی در عرصه خودروسازی در کشور است که این رقابت می تواند خارجی و داخلی باشد. در داخل می توانیم بین صنایع خودروسازی داخلی رقابت ایجاد کنیم و در خارج از کشور با استفاده از واردات می توانیم این رقابت را ایجاد کنیم.

از شواهد و قرائن مشخص است که در صورت عدم تصمیم عاجل و صحیح در خصوص ارتقای کیفیت خودرو، در آینده نزدیک با مشکلات لاینحلی مواجه خواهیم شد. بیم آن می رود که در آینده نزدیک حتی با واردات بنزین و راهکارهای پیشنهادی کارشناسان نتوانیم مشکل را حل کنیم. به گفته بسیاری از کارشناسان خودروهای پرمصرف و بی کیفیت داخلی یکی از مهم ترین عوامل افزایش مصرف بنزین در کشور است. این خودروها علاوه بر افزایش مصرف بنزین و تشدید مشکلات، از نظر آلایندگی نیز برای ما مشکل ساز شده اند.

واقعیت این است که ما واردکننده بنزین شده‌ایم، بنابراین در لایحه بودجه سال آینده بیش از 3 میلیارد دلار برای هزینه واردات بنزین در نظر گرفته‌ایم، در حالی که خودروهای تولیدی داخل کشور با خودروهای بین‌المللی تفاوت چشمگیری دارند. آنهایی که بنزین استاندارد و به کمبود بنزین در کشور دامن زده است، در نتیجه مصرف بی رویه بنزین به واردات وابسته شده ایم و این به معنای خروج ارز زیادی از کشور است.

محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون داخلی و شوراهای اسلامی کشور در گفتگو با «جوان» ضمن تایید اینکه بیشتر مشکل عدم تعادل بنزین در کشور به دلیل کیفیت پایین خودروها است، اظهار داشت: در صورت عدم تعادل بنزین در کشور، خودروها از کیفیت بالایی برخوردار هستند. و مصرف بالای آن، تصریح کرد: معتقدم باید تحولی اساسی در سطح مدیریتی در صنعت خودروسازی کشور ایجاد شود. مدیریت این صنعت نتوانسته به گونه ای عمل کند که صنعت خودرو را به سمت نوآوری، خلاقیت و استفاده از فناوری های روز سوق دهد.

وی ادامه داد: نیازمند استفاده از فناوری های نوین و توانمندی های نخبه و دانش بنیان در صنعت خودروسازی کشور هستیم. باید تحول جدی در این صنعت ایجاد شود و به سمت تولید خودروهای مدرن و با کیفیت حرکت کنیم. در غیر این صورت آنقدر از استانداردهای جهانی عقب می افتیم که امکان جبران آن وجود نخواهد داشت.

جوکار خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که در صنعت خودرو پیشرفت های اساسی و اساسی صورت نمی گیرد. یک سری تغییرات ساختاری و بیرونی در این صنعت در حال رخ دادن است که نمی تواند هیچ یک از مشکلات جدی این صنعت را حل کند. مثلاً در ظاهر خودروها تغییراتی ایجاد می شود و با نام های جدید به بازار عرضه می شوند. با این روش تنوع در ظاهر خودروها ایجاد می شود اما از نظر ایمنی و مصرف سوخت تغییری ایجاد نمی شود.

وی ادامه داد: از آنجایی که خودرو در کشور گران به فروش می رسد، خانوارها توان تعویض آن را ندارند و شاهد هستیم که خودروهای فرسوده زیادی در کشور وجود دارد که مشکل مصرف بی رویه سوخت را تشدید می کند.

جوکار گفت: مدیریت مصرف بنزین یک ضرورت است و ارتقای کیفی خودروها در این زمینه از اولویت بالایی برخوردار است و باید به این موضوع عاجل رسیدگی کنیم. ما به یک تحول اساسی در صنعت خودروسازی از نظر مدیریت، روش ها، فرآیندها و نرخ ها نیاز داریم. یکی از مهمترین آنها ایجاد رقابت جدی در عرصه خودروسازی در کشور است. این رقابت می تواند خارجی و داخلی باشد. در داخل می توانیم بین صنایع خودروسازی داخلی رقابت ایجاد کنیم و در خارج از کشور با استفاده از واردات می توانیم این رقابت را ایجاد کنیم. راه حل ایجاد رقابت در خودروسازی کشور، واردات خودرو به کشور است. مجلس در این باره مصوبه ای داشت اما متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است.

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=34902

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.