به گزارش اخبار اقتصادی، بازار ارز در هفته قبل در حالت نیمه تعطیل سپری شد زیرا از میانه هفته بازارهای مرزی به استقبال تعطیلات عید قربان رفتند.
بازارها در آرامش سپری شدند و قیمت ها تغییر هفتگی را ثبت نکردند ولی برخی موارد نگرانی ها را درباره بازار ارز تشدید کرد که یکی از این اخبار مصوبه بحث برانگیز افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها بود. شرکت های پتروشیمی از منابع اصلی تامین ارز کشور هستند که در فراز و فرود های ارزی بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز به ارز حاصل از این صنعت تکیه کرده است. حال گفته شده نرخ خوراک پتروشیمی ها باید به محدوده ۷۰۰۰ تومان افزایش پیدا کند؛ اتفاقی که منجر به صدور دستور تعطیلی پتروشیمی کاوه به عنوان غول متانولساز کشور شد. فعالان بازار سرمایه نسبت به این اتفاق گلایه دارند و آن را نشانه خوبی برای بازار ارز نمیدانند. برخی تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند با توجه به آنکه تعیین نرخ خوراک پتروشیمی در بحث بودجه گنجانده میشود این افزایش غیر منتظره نرخ خوراک میتواند اقدام دولت برای تامین کسری بودجه ای باشد که پیش از این توسط کارشناسان اقتصادی هشدار داده شده بود. در چنین شرایطی اگر دولت از افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها صرف نظر نکند یکی از منابع اصلی تامین ارز کشور محدود می شود واگر بخواهد با حفظ همین نرخ خوراک جدید، از صادرات محصولات پتروشیمی هم حمایت کند و از تعطیلی کارخانه ها جلوگیری کند باید اجازه افزایش نرخ ارز صادراتی پتروشیمی ها را صادر کند. عدم افزایش نرخ خوراک به معنای ماندگاری مشکل کسری بودجه است که به سایر بخش های اقتصادی آسیب خواهد زد، افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها بدون افزایش قیمت فروش ارز صادراتی این شرکت ها هم به معنای محدود کردن یکی از منابع مهم ارزی کشور است، اما در صورتی که دولت افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها را منوط به افزایش قیمت فروش ارز صادراتی آن ها بکند می تواند به معنای مجوز دولت برای افزایش قیمت پایه ارز باشد و کف قیمت دلار از دید بازارساز در محدوده بالاتری قرار می گیرد که باعث می شود بازار ارز نیز کف قیمت دلار را در محدوده بالاتری قرار دهد، البته چندی پیش نیز بازارساز نرخ تسعیر دلار پتروپالایشی را افزایش داد که پس از زمان کوتاهی لغو شد.
نرخ دلار پشت خطی افزایش یافت
در پایان هفته قبل میدل ایست آی مدعی شد که مذاکرات ایران و آمریکا بر سر مسئله آزادی زندانیان متوقف شده است.
بر اساس ادعای خبرگزاری رویترز، دیپلمات های اروپایی به ایران اعلام کرده اند که قصد دارند تحریم های موشک های بالستیک اتحادیه اروپا که در ماه اکتبر طبق توافق برجام منقضی می شود را حفظ کنند.
رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران که حضور او در این سمت به معنای سیگنال آمریکا به ایران برای انعطاف بیشتر در مذاکرات بود از سمت خود کنار گذاشته شد و معاون او فعلا به عنوان جانشین موقت او انتخاب شده است ، برخی تصور می کنند که این اتفاق به معنای افزایش قدرت مخالفان مذاکره در دولت بایدن است.
انتشار اخبار فوق موجب افزایش نرخ دلار در معاملات پشت خطی شد و می تواند بهانه را برای نوسان گیران افزایشی برای حمله به کانال ۵۰ هزار تومانی در روز جاری فراهم کند، دلار در شنبه گذشته هم یک حمله نا موفق به کانال پنجاه هزار تومانی را تجربه کرده بود.
چارت فنی دلار نشان میدهد که مقاومت پنجاه هزار و ۲۰۰ تومان مهم ترین مقاومت دلار در معاملات روز جاری است و پس از آن مقاومت پنجاه هزار و ۷۰۰ تومان بسیار مهم تلقی میشود چرا که دلار در حمله هفته قبل خود به این مقاومت ناکام مانده بود.
در صورتی که افزایشی های بازار امروز کاری از پیش نبرند و معامله گران کاهشی کنترل بازار را در درست بگیرند حمایت های ۴۹ هزار تومان و ۴۸ هزار و ۶۰۰ مورد توجه بیشتری است.
سکه از بند رها می شود؟
سخنان جرومی پاول رییس فدرال رزرو درباره افزایش نرخ بهره انتظارات افزایشی از اونس جهانی طلا را خنثی کرده است، پاول اعلام کرد که نرخ بهره تا پایان سال دو مرتبه دیگر افزایش پیدا خواهد کرد. در شرایطی که انتظارات افزایشی از اونس طلا برای سکه خنثی شده است قیمت سکه امامی برای تصمیم گیری درباره ادامه مسیر باید متوسل به قیمت دلار داخلی شود.
سکه امامی چند روزی است که در بند قیمت ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گرفتار شده است اگر سکه با فشار فروشندگان از این بند رها شود حمایت ۲۸ میلی و ۲۰۰ هزار تومان و حمایت ۲۸ میلیون تومان پیش روی آن قراردارد در غیر اینصورت اگر کنترل بازار به دست خریداران بیفتد باید مقاومت ۲۹ میلیون تومانی و همچنین مقاومت ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی آزموده شود .
ابر کومو جلوی اصلاح بورس را می گیرد؟
بازار سرمایه با خبر افزایش نرخ خوراک گروه پتروپالایشی دوباره کاهشی شده است. از نظر فنی شاخص کل حمایت محدوده ابر کومو را پیش رو دارد که باید دید در معاملات امروز می تواند مانع از اصلاح بیشتر شاخص کل و باعث رشد آن شود یا خیر؟ در صورت ادامه روند اصلاحی شاخص کل محدوده دومیلیون و ۱۰۰ هزار واحد مهمترین حمایت پیش روی شاخص کل است، در صورت بازگشت بازار سرمایه مقاومت های دو میلیون و ۱۷۰ هزار و دو میلیون و ۱۹۵ هزار واحد مقاومت های پیش روی شاخص کل هستند.