سیمان و فولاد سهم کمی در افزایش قیمت مسکن دارند/ عوامل زیادی باعث افزایش قیمت مسکن می شوند

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، عباسعلی حقانی نسب گفتن؛ با پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی برای رفتن سیمان و فولاد از بورس کالا به بهانه مسکن گران قیمت در عین حال این ایده دور از راه حل اقتصادی است و ارتباطی با عوامل موثر ندارد. بازار املاک و مستغلات وی آن را دانست و اظهار داشت: با توجه به اینکه عامل اصلی قیمت مسکن افزایش قیمت سیمان و فولاد نیست، باید خواستار خروج آن از بورس باشیم. قیمت خانه كاهش دادن

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: متأسفانه عوامل زیادی در گرانی و افزایش قیمت مسکن تأثیرگذار است، اما می خواهیم بدون بررسی همه جوانب این کار را انجام دهیم. مبادله کالا درست نیست که آن را دلیل گرانی مسکن بدانیم. این اتفاق در حالی رخ می دهد که نسبت سیمان و فولاد در قیمت تمام شده مسکن بسیار کم بوده و تاثیر قابل توجهی در افزایش قیمت مسکن ندارد.

دلیل اصلی گرانی مسکن قیمت زمین است.

وی با اشاره به عوامل موثر بر رشد قیمت مسکن در کشور، خاطرنشان کرد: بیشتر گرانی مسکن در واقع به قیمت زمین است. با اهدای آزادانه زمین برای پروژه های مسکن توسط دولت، در مناطقی مانند شمال تهران، قیمت مسکن نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. در واقع قیمت مسکن در سراسر کشور بر اساس میانگین قیمت ها و نرخ رشد آنها در تهران و شمال تهران تعیین می شود. موضوع اینجاست که میانگین قیمت در مناطق شمالی تهران بسیار بالاتر از قیمت کل کشور است و به همین دلیل فاصله قیمت سایر مناطق به تدریج به سمت میانگین قیمت مسکن در یک منطقه کاهش می‌یابد. تهران و پس از آن قیمت مسکن در سایر شهرها با توجه به افزایش قیمت مسکن در تهران، با افزایش مواجه است. بنابراین دولت می تواند با اختصاص زمین در مناطق بهتر برای مسکن مهر قیمت مسکن را به شدت کاهش دهد.

پروانه های ساختمانی و تراکم شهرداری یکی دیگر از عوامل قیمت مسکن است

حقانی نسب ادامه داد: یکی دیگر از عوامل مهم در گرانی مسکن صدور پروانه ساخت و تراکم شهرداری است که اجازه ساخت پروژه های عمرانی بالاتر از پنج طبقه را نمی دهد. اگر اراده ای برای کاهش قیمت در بازار املاک وجود داشته باشد، می توان هزینه پروانه های ساخت و ساز و تراکم شهرداری را به میزان قابل توجهی کاهش داد و از سوی دیگر، به زمینی به متراژ 300 متر اجازه داد تا پروژه های عمرانی را افزایش دهد. بیش از 12 متر مربع. خاک های سراسر تهران; زیرا محدودیت ساخت و ساز به دلیل فساد در بازار املاک است.

به گفته این کارشناس اقتصادی، عامل دیگر گرانی مسکن در حوزه زمین و مسکن و افزایش تقاضای سوداگرانه است، در حالی که اگر تقاضای سفته بازی از بین برود و تنها تقاضا برای مسکن از سوی مصرف کنندگان وجود داشته باشد، قیمت مسکن به شدت کاهش می یابد.

وی اظهار داشت: احتکار زمین و مسکن به این دلیل است که طرح مالیات بر احتکار و احتکار پس از 20 سال تصویب نشده و در مجلس در حال نابودی است. وی گفت: بنابراین اگر وزیر راه و شهرسازی بخواهد قیمت مسکن را کاهش دهد باید مجلس و دولت این موضوعات را پیگیری کنند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی کشور بورس کالا را یک بازار شفاف دانست و تاکید کرد: همانطور که اطلاعات در بورس کالا ثبت می شود به وضوح مشخص است که در آن چه می گذرد. بنابراین ناکارآمدی در حوزه های مختلف را نباید به گردن بورس کالا انداخت.

حقانی نسب خاطرنشان کرد: از دیگر مواردی که بر قیمت مسکن تأثیر می گذارد، هزینه های مربوط به پیمانکاری و لایه های پیمانکاری مورد استفاده در ساخت مسکن است و اجاره های زیادی در این بخش وجود دارد. بنابراین هزینه استخدام بیشتر از هزینه خرید مصالح ساختمانی است و متاسفانه حقوق ماهانه آنها 10 برابر حداقل دستمزد تعیین شده توسط وزارت کار است.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال حقوق سنگ تراش 10 برابر حداقل حقوق مصوب قانون کار است و از آنجایی که قیمت آن به صورت قراردادی و بدون پارامتر مشخص است، هزینه نصب در پروژه ها افزایش می یابد. به عنوان مثال قیمت سنگ مورد استفاده برای ساخت 10 میلیون تومان است، اما هزینه نصب آن توسط سنگ تراشی که سه روز برای نصب آن وقت گذاشته، 30 میلیون تومان برآورد شده است. این در حالی است که حداقل دستمزد ماهانه هشت میلیون تومان است.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: با توجه به شرایطی که در جامعه وجود دارد مردم به قصد سرمایه گذاری اقدام به خرید و احتکار خانه می کنند تا قیمت آن افزایش یابد و این موضوع باعث کمبود عرضه و افزایش قیمت می شود.

تنها بستر شفاف بازار سهام است

حقانی نسب تصریح کرد: تنها بستر شفاف و شفاف بورس کالا است و مشخص است چه کسانی از این طریق خرید می کنند و چگونه و به چه قیمتی می فروشند. در صورت حذف سیمان و فولاد از بورس، شفافیت در این بخش ها نیز از بین می رود و دیگر مشخص نمی شود چه کسانی، چگونه و به چه قیمتی محصولات را بفروشند.

به گفته وی، خروج سیمان و فولاد از بورس کالا پیامدهای بسیار منفی و جدی برای اقتصاد و بازار سرمایه خواهد داشت و عدم شفافیت باعث بی اعتمادی به سرمایه گذاری ها و خروج سرمایه از بازار و کشور می شود. اقتصاد. . بنابراین در حال حاضر با خروج سرمایه از اقتصاد مواجه هستیم و یکی از دلایلی که تولید رشد نمی کند همین مسائل است.

بر اساس این گزارش، چندی پیش وزیر راه و شهرسازی در جلسه شورای مسکن مازندران، نظارت و ساماندهی مشاوران املاک، کنترل بازار و مصالح و خروج سیمان را اعلام کرد. و مواد فولادی از بورس کالا برای کنترل و کاهش قیمت مسکن مهم است. : باید عواملی که باعث گرانی مواد شده را کنترل کنیم و بتوانیم مواد را از بورس خارج کنیم. زیرا باعث افزایش قیمت اجناس و مواد شده است.

در پی این اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی، این موضوع با اظهار نظر کارشناسان و حتی برخی از اعضای کمیسیون صنایع نیز مواجه شد. به گونه ای که برخی برای کنترل تورم بر خروج سیمان و فولاد از بورس کالا تاکید می کنند.

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا