اکوایران: دلار هرات شب یکشنبه 100 تومان بالای حمایت مهم دامنه 50 بسته شد. اگر قیمت دلار در معاملات دوشنبه 52 هزار و 200 تومان را از دست میداد به جهت فنی با احتمال افتادن به دامنه 40 روبرو میشد چون از دست رفتن 52 هزار و 200 تومان، صف فروش را در بازار شلوغتر از روزهای قبل میکرد.
وقتی دلار هرات در بالای مرز حمایت 52 هزار و 200 تومان باز شد نفسهای معاملهگران در سینه حبس شده بود اما طلای آبشده اولین بازاری بود که به داد جناح افزایشی رسید. نرخدهی طلای آبشده به گونهای بود که دلار از نقطه حمایت به سمت مقاومت اول گام برداشت.
قیمت دلار دو بار به 52 هزار و 800 تومان برخورد کرد اما نتوانست از این مقاومت عبور کند، بار سوم که با این سقف روبرو شد امکان عبور پیدا کرد تا معاملهگران به طنز بگویند «تا سه نشه بازی نشه.» دلار در پایان بازار دوشنبه در مرز 53 هزار نوسان داشت.
درباره برگشت دلار از کف مهم 52 هزار و 200 تومان دو نگاه وجود دارد. نگاه اول از منظر فنی درباره اتفاقات نظر میداد. از دید این گروه، چارتها در مرز حمایت درحال تشکیل واگرایی مثبت بودند. این واگرایی در روز دوشنبه تکمیل شد و کاملا در چارت مشهود بود، بخاطر همین هم نرخ دلار تغییر روند داد. اکثر معاملهگران در روز یکشنبه هم گوشزد میکردند که نرخ 52 هزار و 200 تومان کف به حساب میآید، بنابراین در این نقطه وقت خرید است، نه فروش.
اما یکسری دیگر از معاملهگران معتقد بودند صرفنظر از بحثهای تکنیکالی یک طرف سکه دلار در روز دوشنبه اتفاقات بورس بود. درباره رابطه بورس و دلار دو سطح در بازار تعریف شده است.
در سطح اول معاملهگران میگفتند ناف غولهای بورسی به دلار بسته است، چون اکثرا پایه ارزی دارند. وقتی دلار نوسان دارد روی جذابیت سهام دلاری بورس هم اثر میگذارد، بنابراین در روزهای کاهش دلار چشمانداز این سهمها هم میتواند تضعیف شود. با این حساب اگر بورس بخواهد سوخت برای صعود داشته باشه باید چشمانداز دلار کاهشی نباشد.
در سطح دوم همان اثر جانشینی معروف بیان میشد. بورس و دلار رقیب هستند، وقتی شاخص بورس نزولی شود شانس صعود دلار بالا میرود. امروز هم بورس نزولی استارت زد، بنابراین سرخی بورس به سبزی دلار منجر شد.
یکسری از معاملهگران باتوجه به ریزش سنگین بورس و خروج پول، معتقدند که روند افزایش در معاملات سهشنبه هم میتواند ادامهدار باشد. تکنیکالکاران با این پیشفرض میگویند که در صعود، دلار سد 53 هزار و 200 تومان را سر راه دارد و در کاهش ابتدای هفته، بعد از دو بار برخورد توانسته بود آن را از دست بدهد و اگر در روزهای آتی آن را بشکند میتواند تا 53 هزار و 800 تومان و حتی 54 هزار تومان رشد کند. به عقیده یکسری از معاملهگران اگر دلار به 54 هزار برسد، طلا با پشتوانه رشد دلار و اونس میتواند رشد بیشتری داشته باشد. اما اگر حمایت 52 هزار و 800 تومان را از دست بدهد برای تست 52 هزار و 200 که دیروز نتوانست از دست بدهد و حمایت شد برمیگردد.
خبر تزریق ارز توسط پتروشیمی جم هم به بازار مخابره شد. البته از ابتدای هفته گویا پتروشیمیها تزریق داشتند و معاملهگران درباره اینکه چرا باوجود تزریق، دلار کاهشی نشد اعتقاد داشتند در تزریق، تداوم مهمتر از هرچیز دیگریست. بازار هنوز درخصوص جریان داشتن تزریق تردید دارد دلیل اصلی هم سیاستهای بالادستی بازارساز در بحث ارز پتروشیمیهاست.
در بازار درباره سکه هم یک تحلیل کاهشی وجود دارد. در معاملات دوشنبه قیمت سکه همپای دلار و آبشده بالا نرفت و حتی در سه روز گذشته، روزانه 200 هزار تومان حباب کم کرده است. از نگاه معاملهگران این کاهش حباب نشان میدهد سکه فعلا دلار و آبشدهرو فالو نمیکند، برای همین میگویند در روزهای آتی باید دید زور کدام بازار بیشتر است؛ دلار و آبشده برای صعود، یا مقاومت سکه در برابر افزایش.