• امروز : جمعه, ۲۷ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024
2

سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بازار سرمایه

  • کد خبر : 43144
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷
سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بازار سرمایه

به گزارش اخبار اقتصادی، قدیر معصومی خانه گفت: قطعا اگر قرار است اتفاقات خوبی در حوزه بازار سرمایه بیفتد باید در حوزه عوامل بنیادی شرکت ها و شاخص هایی که در حوزه شرکت ها هستند اتفاق بیفتد.

وی افزود: اگر جریان نقدینگی وارد بازار نشود، ممکن است بازار دچار بحران های عمیق تری شود و نتوانیم تاب آوری مثبت در این حوزه داشته باشیم.

مسئول نظارت بر بازار اوراق بهادار سازمان بورس و اوراق بهادار وی گفت: همه ما به بحث های اساسی اقتصاد معتقدیم و کمبودها و عدم تعادل انرژی را می دانیم اما این بحث ها تکراری است.

گفت: درست است. بازار سرمایه ما وارد اورژانس شده ایم اما باید این بیمار را به روش های مختلف احیا کنیم. این بحران ها در کشورهایی مانند چین و آمریکا نیز دیده شده است و این فضا را مدیریت کرده اند و خواهند کرد.

معصومی خانقاه یادآور شد: زمانی که قیمت های دستوری وضع می شود، به دلیل کاهش تولید مجبور می شویم دو برابر قیمت های دستوری را صرف واردات کنیم.

وی افزود: اگر مفاهیم اصلی اقتصاد ما حل شود نیازی به صندوق توسعه بازار نداریم. ما در همه مسائل اساسی اتفاق نظر داریم، اما یک جایی نیاز است که دولت بیرون بیاید و پول را به این بازار پمپاژ کند. بانک مرکزی با تعیین نرخ سود به طور مستقیم بر بازار سرمایه تاثیر می گذارد. هیچ کس نمی تواند این را انکار کند.

مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: زمانی که سود بدون ریسک به بازار تزریق شود، انتظار بازدهی بیشتری از سهام خواهیم داشت و زمانی که این اتفاق بیفتد، سهام نیز سقوط می کند.

وی گفت: اقداماتی که روی میز شورا گذاشته شد تقسیم شد. کاری که سازمان بورس باید انجام می داد استفاده از ظرفیت های تامین مالی ثانویه و صندوق های حمایتی بود. همچنین در حوزه تامین مالی نیز باید از صندوق های درآمد ثابت مصوب بانک مرکزی استفاده می کردیم.

معصومی خانه یادآور شد: نمی توانیم این صندوق ها را وارد بورس کنیم تا به فردی که سطح ریسکش پایین است تحمیل کنیم. در این زمینه، قبول داریم که ده درصدی را که اختیاری است برای یک سال تمدید کرده ایم. در این حوزه نسبت اعتبار کارگزاری ها نیز افزایش یافت و از اوراق بیمه نیز استفاده کردیم.

وی با اشاره به درخواست های بانک مرکزی افزود: سه درخواست از بانک مرکزی داشتیم. اولین مورد، بسیج منابع صندوق برای توسعه بازار سرمایه بود. از سوی دیگر بخشی از نقدینگی بازار نیز از این جهت تامین می شود.

مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: تلاش برای کاهش مابه التفاوت دلار نیما و دلار آزاد یکی دیگر از خواسته های ما از بانک مرکزی است.

وی گفت: از بانک مرکزی نیز تقاضا داریم نرخ سود و انتشار نرخ های دولتی را بررسی کند و امیدواریم با تامین منابع این نرخ ها را تعدیل کنند.

معصومی خانه یادآور شد: پنجاه سهم تعریف شده بخشی برای کاهش نرخ اوراق، بخشی برای تامین منابع به کارگزاری و بخشی برای صندوق توسعه بازار سرمایه مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: بانک مرکزی علیرغم همه تلاش‌ها و قول‌ها و توافق‌هایی که با موسسات مختلف داشته‌ایم مجوزی صادر نکرده و پولی در این صندوق‌ها و موارد دیگر واریز نشده است. البته امیدواریم بتوانیم این کار را انجام دهیم.

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=43144

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.