سقوط سهام‌های آسیایی / واهمه از تصمیمات بانک‌های مرکزی

به گزارش اخبار اقتصادی، شاخص MSCI که گسترده ترین شاخص سهام در بازارهای آسیا و اقیانوسیه به استثنای ژاپن است. در روز چهارشنبه 22 فوریه 0.97 درصد کاهش یافت. این کاهش زمانی رخ داد که وال استریت بدترین عملکرد سال خود را در روز سه شنبه 21 فوریه به ثبت رساند.

فرار از رکود به ضرر بازار سرمایه تمام شد

به گزارش رویترز، انتشار داده های ترکیبی PMI آمریکا برای 15 روز اول فوریه توسط موسسه پلت نشان داد که اقتصاد ایالات متحده هنوز تا رکود فاصله دارد. این امر احتمال تشدید سیاست انقباضی توسط فدرال رزرو را افزایش داد و زمینه را برای سقوط بازارهای سهام فراهم کرد.

تحلیلگران بانک ملی استرالیا در یادداشت نوشتند: جریان اطلاعات شگفت انگیز اقتصادی ادامه دارد. این ترتیب عملکرد بخش خدمات در اقتصادهای پیشرفته قوی تر از حد انتظار بود.

کری کریگ، استراتژیست بازار جهانی در JPMorgan Asset Management می‌گوید: «بانک‌های مرکزی برای مهار تورم مجبورند نرخ‌های بهره را بسیار بیشتر از حد انتظار افزایش دهند.

بانک مرکزی نیوزلند روز چهارشنبه نرخ بهره را 50 واحد افزایش داد و به 4.75 درصد به بالاترین حد در بیش از 14 سال اخیر رساند. بانک مرکزی این کشور از ادامه تشدید سیاست انقباضی و افزایش نرخ سود برای تضمین کاهش تورم به حد مطلوب خبر داد.

آیا سیاست انقباضی به بازار ژاپن سرایت خواهد کرد؟

بانک مرکزی ژاپن همچنین روز چهارشنبه 22 فوریه اعلام کرد که خرید اضطراری اوراق قرضه را برای کاهش بازدهی بالا اجرا خواهد کرد. زیرا نرخ JBG های 10 ساله به 0.505% رسید و از حد 0.5% BOG فراتر رفت.

به دنبال این تصمیمات و همچنین داده های PMI ژاپن که نشان دهنده انقباض فعالیت های تولیدی در این کشور است، شاخص بورس نیکی ژاپن 1.25 درصد سقوط کرد. همچنین شاخص چین 0.68 درصد و شاخص هونگ سنگ نیز 0.27 درصد کاهش را به ثبت رساندند.

شاخص S&P/ASX 200 استرالیا (.AXJO) نیز در معاملات اولیه 0.25 درصد از دست داد و دو جلسه متوالی نزولی را ثبت کرد و به کمترین مقدار خود در یک ماه گذشته رسید. احتمال افزایش نرخ سود عامل اصلی این عقب نشینی بود.

همزمان شاخص دلار آمریکا نیز کاهش یافت، اما تحلیلگران منتظر رشد شاخص دلار آمریکا در پی افزایش نرخ بهره هستند. با این وجود، کاهش فعلی شاخص دلار منجر به افزایش در بازارهای سهام اقتصادهای نوظهور شد.

منبع: اکوایران

دکمه بازگشت به بالا