به گزارش اخبار اقتصادی، معامله گران می گویند در نیمه اول بازارها هرکس ساز خود را می نواخت.
دلار بالا می رفت، دلار پایین می آمد و ارز به طور کلی ثابت بود. اما در نیمه دوم بازارها با دلار هرات و لیدر همراه بودند دلار هرات بود. قیمت دلار هرات از روز دوشنبه با قیمت 49 هزار و 200 تومان شروع به کار کرد و روز دوشنبه تمایل بیشتری برای افزایش روند مذاکرات نشان داد. بازار ارز هرات در نیمه دوم سال از خط مقاومت 49 هزار و 370 تومان عبور کرد.
قیمت طلای مذاب در نیمه اول معاملات کاهش یافت و کانال های 10 میلیون تومانی را از دست داد و پس از رسیدن به حمایت به کانال 10 میلیونی بازگشت.
شکاف بین ارزهای رفاهی و بازار
قیمت سکه امامی در بازار دوشنبه بین 27600 تا 700000 تومان ثابت ماند. قیمت سکه رفاه در روز دوشنبه به 27 میلیون تومان رسید و در 27 میلیون و 100 هزار تومان بسته شد که فاصله را با بازار بیشتر کرده است. در مجموع، معامله گران اعلام کردند که بازار در چند روز گذشته آرام بوده است که می تواند نشانه آرامش قبل از طوفان باشد.
روز دوشنبه امیر عبدالهیان گفت که ما به پیشنهاد سلطان عمان فکر می کنیم و گروهی از بازرگانان معتقد بودند که این پیشنهاد همان سند سپتامبر است. این گروه به سخنرانی دو روز پیش انریکه مورا اشاره می کند که گفت جایگزینی بهتر از آن وجود دارد توافق گفتند سند شهریور رد شد. آنها معتقدند جزییات توافق موقت ایران و آمریکا به بازار نرسیده است و اخبار حاکی از آن است که سفر رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به آمریکا هیچ دستاوردی نداشته است.
بازرگانان می گویند از توافق موقت فقط مبادله زندانیان و آزادسازی پول های بلوکه شده باقی مانده است که آمریکا مدعی است در این مورد تفاوتی نکرده و فقط این منابع از کره جنوبی به قطر رسیده است. حتی گفته شد که دسترسی در کره راحت تر از قطر است. این بیانیه آمریکا و پول موضوع داغ بازار بود.
بازگشت FATF به تیتر خبرها
چند روز پیش شایعاتی مبنی بر تصویب کنوانسیون پالرمو و لوایح CFT در بازار مطرح شد.
معامله گران می گویند بازار ترسیده و محتاط است. این را می توان در نحوه تعیین قیمت مشاهده کرد.
دوشنبه شب با افزایش قیمت دلار، قیمت فروش سکه در صرافی ها بین 50 تا 100 هزار تومان افزایش یافت اما از سوی دیگر قیمت خرید 100 هزار تومان کاهش یافت که این امر موجب احتیاط و ترس در بازار می شود. .
پس از این اتفاقات و تحلیل ها، تندروها دوباره وارد بازار شدند. تندروهای نزولی می گویند با توجه به اخبار FATF قیمت دلار کف خود را از دست می دهد. اما از سوی دیگر می گویند زمان افزایش بازار فرا رسیده و تقاضای دی ماه می تواند از مهرماه وارد بازار شود و این رشد را افزایش دهد. افراط گرایان صعودی بر این باورند که قیمت دلار تا پایان فصل پاییز از سقف سال گذشته فراتر خواهد رفت.
نظر پیشکسوتان بازار.
پیشکسوتان معتقدند که سمت چپ بازارساز پر شده است اما خبر نقض تعهدات برجام در پایان مهرماه ممکن است بازار را دچار نوسان کند و این نوسان به دخالت و تزریق بازارساز بستگی دارد.
تحلیلگران فنی بر این باورند که به لطف تثبیت ساعتی قیمت دلار در هرات بالای 49 هزار و 370 تومان، احتمال رشد تا خط مقاومتی 49 هزار و 500 تومان وجود دارد.
به گفته آنها محدوده مقاومت 49500 تا 700 تومانی هرات سرنوشت صعود یا سقوط را رقم می زند. در مورد ارز هم می گویند بیش از سه ماه است که بالای 27 میلیون و 400 هزار تومان در نوسان است که افت قیمت را سخت می کند. البته با توجه به نوسان دلار بالای مرز 49 هزار تومان و اینکه وقتی دلار وارد کانال 48 هزار تومانی شد در این کانال دوام نیاورد، دلالان می گویند بازار تنگ است.
منبع: اکوایران