سد چمشیر; بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا فردا در کهگیلویه و بویراحمد افتتاح می شود
به گزارش اخبار اقتصادی، این سد با ارتفاع 151 متر دارای مخزن 2.3 میلیارد مترمکعب، دریاچه ای به طول 48 کیلومتر و وسعت دریاچه 51 کیلومتر مربع در سطح نرمال است. در سال 1991 آغاز شد.
همچنین نیروگاه آبی چمشیر دارای 3 واحد بزرگ به ظرفیت 55 مگاوات و دو واحد کوچک (زیست محیطی) با ظرفیت 5.5 مگاوات (در مجموع 176 مگاوات) است که از طریق 230 کیلو ولت به شبکه سراسری متصل می شوند. پست چمشیر.
اولین واحد این نیروگاه با ظرفیت 5.5 مگاوات 31 تیرماه به بهره برداری رسید و نقش مهمی در پیک تولید برق تابستانی خواهد داشت. همچنین پیش بینی می شود بقیه واحدهای این کارخانه پس از انجام آزمایشات باقی مانده در اوایل پاییز به بهره برداری برسد. بر اساس اطلاعات طراحی، این نیروگاه به طور متوسط 482 گیگاوات ساعت برق در سال تولید خواهد کرد.
بر اساس این گزارش سد چمشیر تنها سازه کنترلی است که بر روی رودخانه زهرا ساخته شده است و اگر این سد ساخته نمی شد، تمام جریان رودخانه ناشی از سیلاب های مخرب و در عین حال مرغوب (که بیش از 70 درصد حجم آب رودخانه در طول سال) در رودخانه ناهید به دریا می رفت.
مهمترین هدف از ساخت این سد تعدیل شوری رودخانه زهرا و بهبود کیفیت آب در پایین دست است که با ذخیره سیلاب در ماه های مرطوب و رهاسازی آب در طول سال به ویژه در خرداد ماه انجام می شود. تا اکتبر، می تواند رفاه و در عین حال جلوگیری از خسارت سیل و رشد اقتصادی برای منطقه و تضمین امنیت غذایی به ارمغان بیاورد.
بر اساس این گزارش، آبگیری سد چمشیر در هفتم دی ماه سال گذشته با موفقیت انجام شد و خوشبختانه نتایج پایش مستمر کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب حکایت از نقش بسیار مثبت آن دارد. سد چمشیر بر کیفیت آب پایین دست.
منبع رکنا