تحلیلگران اقتصادی در انگلیس میگویند افزایش نرخ بهره بانکی دوازدهمین بار پی در پی در کمتر از دو سال اخیر سبب شد بازار مسکن در این کشور با رکود مواجه شود.
انجمن ساختمان در انگلیس با اشاره به اینکه افزایش پی در پی نرخ بهره بانکی هزینه دریافت تسهیلات بانکی را افزایش داده و انگیزه دریافت تسهیلات را کاهش داده است افزود این شرایط تقاضا برای خرید مسکن را نیز کاهش داده و موجب شده است قیمت مسکن در سال منتهی به ماه مه ۳.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن کاهش یابد.
این انجمن هشدار داد تداوم این شرایط، به بازار مسکن از جمله برای تولید مسکن که این کشور با کمبود شدید در این حوزه روبروست؛ ضربه خواهد زد.
بانک مرکزی انگلیس ماه پیش دوازدهمین بار در ماههای اخیر نرخ بهره بانکی را افزایش داد تا با این ابزار از سرعت افزایش نرخ تورم در این کشور بکاهد. تورم در انگلیس به بالاترین میزان در بیش از چهل سال اخیر رسیده است.
تحلیلگران اقتصادی در انگلیس با اشاره به شرایط جاری پیش بینی میکنند نرخ بهره بانکی که هم اکنون به ۴.۵ درصد رسیده باز هم افزایش یابد و به ۵.۵ درصد برسد تا هدف گذاری دولت در کاهش نرخ تورم محقق شود.
پیشتر نیز کارشناسان درباره رکود اقتصادی در انگلیس در پی اجرای این سیاست هشدار داده بودند، اما دولت این کشور اعلام کرد اولویتش کاهش نرخ تورم است هر چند به رکود نسبی بیانجامد.
بهای انرژی و سوخت در انگلیس که درپی تحریم نفت و گاز روسیه از جانب دولتهای غربی و افزایش بهای آن در بازارهای جهانی به بالاترین میزان در دهههای اخیر رسیده بود؛ سبب شد طیفی از کالاها و خدمات نیز در این کشور و دیگر کشورهای اروپایی افزایش قیمت یابد.
علاوه بر انرژی، قیمت مواد غذایی نیز که بیشترین تقاضا را دارد با افزایش کم سابقه قیمت روبرو شده است و همچنان بر اساس گزارشهای رسمی نزدیک بیست درصد است که برخی تحلیلگران ان را قیمتی بی سابقه در بیش از ۴۵ سال اخیر میدانند.
درپی افزایش کم سابقه هزینههای زندگی در انگلیس مردم این کشور در اعتراض به سیاستهای دولت و نیز بحران هزینههای زندگی بارها در شهرهای انگلیس به ویژه پایتخت این کشور تظاهرات و اعتصابهای زنجیرهای به راه انداختند.