به گزارش رکنا، رئیس جمهور در جلسه دیروز شورای عالی مسکن یکی از مهم ترین و ضروری ترین اقدامات برای موفقیت است. طرح ملی نهضت مسکن وی آن را کاهش قیمت نهایی ساخت مسکن عنوان کرد و گفت: تمام تلاش دستگاه های اجرایی ذیربط باید بر این باشد که قیمت تمام شده ساخت و ساز از فولاد و سیمان گرفته تا سایر تجهیزات ساختمانی کاهش یابد چرا که چقدر کاهش قیمت ساخت و ساز، برای مردم بهتر است.
لازم به ذکر است در این خصوص بذرپاش وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد؛ یکی از عوامل افزایش دهنده. قیمت خانه گرانی مصالح ساختمانی، این مهم در دستور کار جلسه هفته آینده شورای عالی مسکن قرار گرفته و با حضور رئیس جمهور در مورد آن بحث و تصمیم گیری می شود.
بذرپاش نظارت و ساماندهی مشاوران املاک، کنترل بازار و مصالح و خروج مواد سیمانی و فولادی از بورس کالا را در کنترل و کاهش قیمت مسکن مهم دانست و گفت: طی چهار ماه گذشته خانه مسکن رشد قیمت در بسیاری از شهرها منفی بوده است.
دلایل مخالفت رئیس سازمان بورس با خروج سیمان و فولاد از بورس کالا
به گزارش بورس پرس، مجید عشقی در نشست مدیران گروه توسعه ملی و شرکت های تابعه با محوریت تامین مالی و سرمایه گذاری اظهار داشت: بازار سرمایه ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد فرصت های تامین مالی دارد و سازمان بورس نیز آمادگی شکل گیری ابزارهای تامین مالی را دارد. . .
وی افزود: گاهی اوقات تصمیماتی که از سر ناآگاهی گرفته می شود مانند نرخ خوراک محصولات پتروشیمی برای بازار سرمایه مشکل ساز است که در نهایت اصلاح شد اما باعث ضرر سهامداران شد.
این مسئول ادامه داد: در روزهای اخیر (توسط مهرداد بذرپاش وزیر راه) تعطیلی بورس کالا در سه دهه اخیر و بحث خروج سیمان و فولاد از بورس که این صنایع را تحت تاثیر قرار می دهد. سهامداران و کل بازار در کوتاه مدت. سیمان نیمی از کل هزینه ساخت و ساز را به خود اختصاص می دهد و خروج آن از بورس به بهانه حل مشکلات مسکن، جهت گیری اشتباه است.
به گفته عشقی، تلاش برای حذف محصولات از بورس کالا باعث ایجاد فوبیای سرمایه می شود. قبل از ورود سیمان به بورس، 70 درصد سیمان توسط تقریبا 20 نفر معامله می شد، اما اکنون هرکسی می تواند به راحتی هر مقدار سیمان را در بورس خریداری کند و انحصاری در این زمینه وجود ندارد.
منبع رکنا