خروج 150 میلیارد تومانی از بورس به دلیل تصمیم نادرست دولت / عدم تغییر نرخ خوراک پتروشیمی ها، مصوبه را باطل می کند.
محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اقدام مجلس برای ابطال این مصوبه نرخ خوراک پتروشیمی و احتمال تعدیل آن در دولت تصریح کرد: مجلس هفته گذشته مصوبه اردیبهشت ماه دولت مبنی بر افزایش نرخ خوراک صنعت پتروشیمی را مغایر قانون دانست و در نهایت رئیس مجلس به دولت اعلام کرد که تصمیم نامعتبر و خلاف قانون بود.
وی تاکید کرد: اگر دولت اصلاحات لازم را انجام ندهد آن قسمت از مصوبه باطل می شود. ممکن است دولت بر قیمت 7 هزار تومانی غذا اصرار کند اما به دلیل مغایرت آن با قانون، مصوبه جدید را رفع مغایرت ها در نظر بگیرند و اگر قرار است دولت این قیمت را اعمال کند، باید این قیمت را اعمال کند. هر از گاهی تصمیم گیری شود. قطعنامه جدیدی تولید خواهد شد.
عضو نظارت شورای عالی بورس درباره تاثیر این تصمیم دولت بر بازار سرمایه گفت: متأسفانه باید بگویم به دلیل این تصمیم اشتباه بخش قابل توجهی از سرمایه از بازار سرمایه خارج شد. و انتظار داریم دولت برای پتروشیمی ها نرخ ثابتی در نظر بگیرد و این نرخ با یک فرمول صحیح شناور است و قاعدتاً فرمول را اصلاح کنند.
علیزاده ادامه داد: در تلاش هستیم در کمیسیون اقتصادی با معاون اول رئیس جمهور و اعضای کمیسیون اقتصادی از دولت و برخی فعالان بازار سرمایه جلسه مشترکی داشته باشیم تا بتوانیم دولت را متقاعد کنیم که نرخ خوراک را از تعداد آنها افزایش دهد. تصویب کرده اند، کاهش دهند، اما تاکنون تلاش ما برای برگزاری این نشست مشترک نتیجه نداده و این هماهنگی با دولت صورت نگرفته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: معتقدیم مزیت رقابتی منحصر به فرد شرکت های بورسی و صنایع پتروشیمی نسبت به سایر رقبا در منطقه و کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه در بخش تولید متانول همین تغذیه است. نرخی که حتی با نرخ پیشنهادی مجلس ارزان نیست.
وی با بیان اینکه تعرفه ای که پیشنهاد می کنیم برابر با نرخ خوراکی است که برای صنایع پتروشیمی سایر کشورها تعیین می شود، گفت: در صورت تغییر فرمول عملاً آن را رقابت منطقه ای خواهیم دید و پس از آن، تاثیر خوبی بر بازار سرمایه خواهد گذاشت و نمادهای دیگری نیز خواهد داشت و می توان افتی که بازار سرمایه در ماه های اخیر داشت را جبران کرد.
عضو شورای عالی بورس با تاکید بر میزان خروج سرمایه از بورس در این مدت تصریح کرد: با این تصمیم اشتباه دولت در این مدت کوتاه حدود 150 میلیارد تومان سرمایه از بورس خارج شد. بورس در حالی که اختلاف ارز از 5 تا 7 هزار تومان برای همه یکسان است، تولید سالانه این صنایع از 50 هزار میلیارد تومان فراتر نرفت و چندین برابر این قیمت باعث زیان بازار سرمایه شد.
منبع: ایلانا
منبع رکنا