به گزارش اخبار اقتصادی: بر اساس آمار شاخص مدیران خرید (شمخ) که توسط اتاق بازرگانی ایران در شهریور ماه سال جاری منتشر شد، تعداد شمخ به (50.62) رسید و با بهبود نسبت به ماه قبل، در مرز قرار گرفت. دامنه. بر اساس این ارزیابی، اگرچه در شهریور ماه شاهد بهبود شدید بخش صنعت بودیم، اما ارزیابی ها نشان می دهد که مشکلات این بخش همچنان پابرجاست و بخش صنعت با چالش های تامین مواد اولیه، نقدینگی و نیروی کار ماهر دست و پنجه نرم می کند. بنابراین شاخص نرخ اشتغال با عدد (20/50) به کمترین مقدار خود در 17 ماه گذشته از اردیبهشت 1401 (به جز فروردین) رسیده است. بر اساس این گزارش، شرایط تورمی باعث شده است که نیروی کار ماهر تمایلی به کار در واحدهای تولیدی نداشته و به دنبال مشاغل دیگر یا مهاجرت نشوند.
بر اساس شاخص مدیران خرید، اگر عدد شاخص بیشتر از 50 باشد، نشان دهنده خروج اقتصاد از رکود است، اما اگر عدد شاخص کمتر از 50 باشد، به این معنی است که اقتصاد در مسیر انقباض قرار گرفته است. رکود
شاخص های بخش صنعتی
بر اساس این گزارش، در شهریور ماه، عدد شاخص «تولید محصول» پس از دو ماه کاهش متوالی، در شهریور ماه اندکی افزایش یافت و به رقم (51.95) رسید که البته مقدار شاخص در مقایسه با آن جزئی است. به سال های گذشته این در حالی است که فشارهای تورمی پی در پی منجر به کاهش قدرت خرید و تضعیف تقاضای مشتریان شده است، به طوری که حجم سفارش های جدید مشتریان (47.82) برای سومین ماه متوالی کاهش یافته است که نشان دهنده ادامه رکود تقاضا در بخش صنعت است. .
در عین حال در این ماه شرکت ها همچنان به دلایلی از جمله تشدید مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی در «تامین مواد اولیه مورد نیاز» با مشکل مواجه هستند، بنابراین عدد شاخص موجودی مواد اولیه در این ماه برابر است. به (47) که برای ماه سوم به طور مداوم کاهش یافته است.
علاوه بر تقاضای ضعیف مشتریان داخلی، «صادرات» نیز به دلیل مشکلات ناشی از نحوه انجام تعهدات ارزی و محدودیتهای صادراتی در مرز عراق در شهریورماه کاهش یافت و شاخص حجم صادرات کالا (45.63) ضعیفترین عملکرد را به خود اختصاص داد. کاهش تقاضای داخلی و کاهش صادرات و فروش به خارج از کشور در هشت ماه گذشته از بهمن ماه (به جز فروردین) باعث شده است که شاخص فروش محصول برای سومین ماه متوالی با رقم 45.37 به نزول ادامه دهد.
به گفته فعالان اقتصادی، فشارهای تورمی منجر به ضعیف شدن تقاضای مشتریان و در نتیجه کمبود نقدینگی و مواد اولیه شده است. همچنین اتخاذ قوانین خودسرانه و غیر کارشناسی از جمله وعده های ارزی، خروج صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی از بورس کالا، تعیین تکلیف قیمت در برخی بخش ها و قطعی برق مکرر در تابستان موثر بوده است. در کاهش شامخ. در ماه های اخیر.
منبع: اکوایران