به گزارش اخبار اقتصادی؛ تامین ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی همواره یکی از چالش های بزرگ واحدهای تولیدی و صنعتی تلقی می شود، مشکلی که در ماه های اخیر تشدید شده و فعالان اقتصادی را بر آن داشته تا از کاهش تخصیص ارز به سمت مولد خبر دهند. شرکت ها . در همین راستا، مدیر کل دفتر پوشاک و منسوجات وزارت صلح در نشست خبری اعلام کرد که عرضه ارز به صنعت نساجی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. . به طوری که در 6 ماهه اول سال تامین ارز مورد نیاز این بخش 938 میلیون دلار بوده است اما امسال و در مدت مشابه سال قبل ارز برای تولیدکنندگان صنعت نساجی به 862 میلیون دلار .
محسن گرجی سال گذشته صنعت نساجی را با رشد حدود 17.3 درصدی به پایان رسانده بود و صنعت پوشاک، چرم و کفش نیز بین 7.5 تا 8 درصد رشد داشت، اما امسال این صنعت با مشکل تامین ارز مواجه است.
مدیرکل دفتر پوشاک و منسوجات وزارت صلح درباره صادرات منسوجات، پوشاک، چرم و کفش گفت: در این بخش صادرات ما از نظر وزنی در 6 ماهه نخست امسال 8 درصد رشد داشته است. . در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بنابراین از 174 هزار تن صادرات در نیمه اول سال گذشته به 188 هزار تن در نیمه نخست امسال رسید، علاوه بر این از نظر ارزشی، صادرات ما در این سه قلم رشد داشته است. 6 درصد از 345 میلیون دلار در 6 ماهه سال گذشته به 368 میلیون دلار در 6 ماهه امسال رسیده ایم.
اما بر اساس اطلاعات اعلام شده، روند واردات در سه گروه نساجی، پوشاک، چرم و کفش در 6 ماهه نخست امسال از نظر وزنی 15 درصد و از نظر ارزی 5 درصد رشد داشته است. این تفاوت نشان می دهد که واردات ما در سمت اول زنجیره قرار دارد.
ورود سونامی پوشاک قاچاق به کشور
اما اگر از کندی تخصیص ارز که در کنار سایر صنایع این صنعت قدیمی را آزار می دهد چشم پوشی کنیم، به دومین مشکل بزرگ این بخش یعنی قاچاق می رسیم، بنابراین روسای این بخش از سونامی قاچاق در این حوزه یاد می کنند. بخش
در همین راستا، مجید افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات منسوجات و پوشاک ایران، خاطرنشان میکند که در حال حاضر شاهد سونامی واردات پوشاک قاچاق هستیم، علیرغم اینکه هرگز چنین نشده است. وارداتی، میزان قاچاق و هر ساله تعدادی کشور جدید وارد بازار ایران می شود و به همین دلیل این مشکلات ظرفیت بازار ایران را از بین می برد.
به گفته افتخاری، قاچاق پوشاک به ارزش بیش از 3.5 دلار در کشور وجود دارد و متاسفانه برنامه ای برای مبارزه با آن وجود ندارد. در گذشته از ترکیه کالای قاچاق وارد میکردیم، سپس این واردات از بنگلادش صورت گرفت که لباسهای قاچاق از این کشور به مقدار زیاد و با قیمت بسیار پایین وارد کشور ما میشد، در حالی که راه نگهداری این کالاها در شرایط نامناسبی بود. و گاهی از نظر بهداشتی مشکلاتی ایجاد می کند و سلامتی را برای مصرف کنندگان ایجاد می کند.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: در حال حاضر سونامی واردات پوشاک قاچاق از چین به کشورمان آغاز شده است و پاکستان نیز پوشاک قاچاق وارد کشورمان می کند و گفته می شود. که این کشور به شدت بازار ایران را هدف قرار داده است، بنابراین همه اینها باعث می شود سازمان تولیدی با چالش هایی روبرو شود که هر روز تغییر می کند.
منبع: اکوایران