به گزارش اخبار اقتصادی؛ در عین حال بازار شاهد افزایش ناگهانی قیمت لوازم خانگی در بازار است به طوری که وزارت امنیت در چند ماه گذشته اعلام کرد مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نشده و اعلام کرده است. که از تیرماه (1401) هیچ مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نشده است، اما ظاهراً تولیدکنندگان منتظر مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی هستند.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی در این خصوص با بیان اینکه تاکنون نظر رسمی در خصوص مجوز افزایش قیمت داده نشده است، اما به نظر می رسد سازوکار عرضه و تقاضا در حال پذیرش است، گفت: حدود 30 درصد تولید ملی است. . هزینه ها مربوط به عوارض و مالیات است که با توجه به این عامل قاچاق 30 درصد زیر قیمت تولید ملی است.

به گفته عباس هاشمی، تاکنون نظر رسمی درباره مجوز افزایش قیمت اعلام نشده است، اما با توجه به اظهارات وزیر صلح که به نظر معتقد به سازوکار عرضه و تقاضا است، معتقدم دولت این سازوکار را می پذیرد. و به آرامی به آن سمت می رود.

از تیرماه سال گذشته مجوز رسمی برای افزایش قیمت نداشتیم، اما تولیدکنندگان نمی‌توانند بدون افزایش قیمت متناسب با اثر تورم بر بخش تولیدی، ادامه دهند. بنابراین برای زنده ماندن در شرکت تولیدی به گفته وزیر باید مدارک خود را به طرق مختلف از جمله در موارد گدایی ارائه کنند و خطر مجازات را بپذیرند. اما برای تحقق شعار سال از دولت انتظار همکاری و همکاری داریم.

قاچاق ارزان تر از تولید است.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه جلسات متوالی در حوزه قاچاق برگزار شد و شناسایی کالا و کد رهگیری مفید است، گفت: اما با توجه به هزینه های تولید، قاچاق ارزان تر است. حدود 30 درصد هزینه های تولید داخلی مربوط به عوارض و مالیات است. بنابراین با توجه به این عامل، قاچاق 30 درصد زیر قیمت تولید ملی است. تولیدکنندگان داخلی باید مراقب حفظ سهم بازار خود در حوزه خدمات پس از فروش و قیمت باشند.

وی در ادامه با بیان اینکه آمار دقیقی از قاچاق وجود ندارد، تصریح کرد: تخمین زده می شود سهم کالاهای قاچاق در بازار لوازم خانگی 30 تا 35 درصد باشد اما این رقم قطعی نیست. برخی از منابع قاچاق نیز قانونی هستند. به عنوان مثال سهمیه پیله حداکثر محدودیت دارد و نباید از استان خارج شود، اما در برخی موارد نظارت کافی وجود ندارد و شرکت می تواند از تهران خارج شود و چند هزار کارت پیله تهیه کند و لوازم خانگی وارد کند.