دوران خودروهای ۱۲ سیلندر به پایان رسیده اما به نظر میرسد که استون مارتین قصد دارد تا همچنان یاد و خاطره آنها را زنده نگه دارد؛ البته حداقل با اسم! استون مارتین DB۱۲ دقیقا قصد دارد تا همین کار را انجام دهد و با موتور ۸ سیلندر مرسدس بنز AMG، تمام رقیبان خود را تحقیر کند.
خودروهای هیبریدی و برقی، دنیا را تسخیر کردهاند و حتی چینیها هم با خودروهای اسپرت برقی خود مثل بی وای دی یانگ وانگ U۹ وارد این بازی شدهاند. خوشبختانه استون مارتین فعلا با وارد دنیای برقیها نشده و با موتور V۱۲ تا سال ۲۰۲۶، برنامه چیده است. در حالی که همه ما منتظر بودیم تا استون مارتین DB۱۲ با چنین موتوری به میدان بیاید، ناگهان همه چیز عوض شد و در زیر کاپوت این خودرو، یک موتور V۸ تویین توربو شارژ ۴ لیتری از شرکت AMG قرار گرفت.
این پیشرانهی آلمانی در بهترین روز خود میتواند ۶۷۱ اسب بخار قدرت (در دور موتور ۶۰۰۰ RPM) و ۸۰۰ نیوتن متر گشتاور (در دور موتور ۲۷۵۰ تا ۶۰۰۰ RPM) را تولید کند. از هر دری که به این اعداد نگاه میکنیم، استون مارتین DB۱۲ از نسخههای قبلی خود یعنی استون مارتین DB۱۱ AMR (با موتور V۸) و استون مارتین DB۱۱ (با موتور V۱۲) بالاتر است. حتی فراری روما با موتور V۸ تویین توربو شارژ هم فقط ۶۱۱ اسب بخار قدرت دارد.
البته بعد از اینکه کار AMG با موتور تمام شد، استون مارتینیها دست به کار شدند و چند تغییر مهم را روی این پیشرانه اعمال کردند. برای مثل بخشهایی مثل پروفیلهای بادامکها بهبود پیدا کردهاند و نسبت تراکم پیشرانه هم بهینهتر شده است. بریتانیاییها سپس به سراغ سیستم تویین توربو شارژر رفتند و دو توربو شارژ جدید با قطر بزرگتر را به این مجموعه هدیه دادند. توربو شارژر جدید، سیستم خنک کاری جدیدی را هم میطلبد و به همین خاطر، دو سیستم خنک کاری جدید هم به این مجموعه اضافه شده و استون مارتین DB۱۲ در حال حاضر، ۳ رادیاتور مجزا دارد.
البته فکر نکنید که استون مارتینیها بیخیال طبیعت شدهاند چرا که در مسیر موتور تا اگزوز، چهار مبدل کاتالیزوری و چند سنسور اکسیژن نصب شده تا مصرف سوخت، به شدت پایدار و بهینه باشد.
در کنار این پیشرانه میتوانید گیربکس اتوماتیک مولتی کلاچ با تعویض ۸ سرعته را پیدا کنید که سرعت تعویض دنده در آن، دسته کمی از دنده عوض کردن در ماشینهای فرمول یک ندارد. به لطف این گیربکس و موتور AMG، حداکثر سرعت استون مارتین DB۱۲ تا ۳۲۵ کیلومتر بر ساعت بالا میرود و در عرض ۳.۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد.
زمانی که صحبت از تکنولوژی و پایداری میشود، استون مارتین DB۱۲ حرف اول و آخر را میزند. از سیستم کنترل پایداری تا کنترل کشش، کنترل الکترونیکی فشار ترمز و توزیع نیروی ترمز، کمک هیدرولیک ترمزها، ترمز اضطراری و ضد قفل پیشرفته، سیستم کنترل درگ پیشرانه، کنترل بردار گشتاور و کنترل دقیق گشتاور را میتوانید در این خودرو پیدا کنید.
برای رام کردن چنین غول بی شاخ و دمی، به یک شلاق بزرگ نیاز پیدا میکنید. به همین خاطر، استون مارتین DB۱۲ به سیستم ترمز ۶ پیستونه با دیسکهای خنک شونده مجهز شده که ابعاد آنها در محور جلو به ۴۰۰ میلی متر و در محور عقب به ۳۶۰ میلی متر میرسد. همچنین ترمزهای سرامیک کربنی هم به صورت آپشنال به خریداران داده میشوند و در کنار آن میتوانید کالیپر ترمز قرمز، مشکی، سیاه، نقرهای یا آبی سبز استون مارتینی را انتخاب کنید.
علاوه بر این موارد، در محور عقبی و برای اولین بار، شاهد حضور دیفرانسیل الکتریکی روی یک استون مارتین DB هستیم که در یک میلی ثانیه میتواند قفل یا باز شود و راننده را در مواقعی که کار به جاهای حساس میرسد، حسابی سورپرایز کند. ضریب دیفرانسیل در این قسمت به ۳۰.۰۸۳:۱ میرسد که اگر کمی فنی باشید، کاملا متوجه میشوید که قضیه تا چه حد جدی است.
سیستم تعلیق هم از آخرین تکنولوژی استون مارتین بهره میبرد و میزبان تعلیق اکتیو و بادی است که میتواند در سه حالت جی تی، اسپرت و اسپرت پلاس تنظیم شود. به گفته طراحان و سازندگان، سواری استون مارتین DB۱۲ به قدری نرم و راحت است که انگار روی یک صندلی راحتی در کشتی کروز نشستید؛ اما با سرعت بالای ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت میکنید! به طور خلاصه، تعلیق محور جلو از نوع دو جناقی مستقل و کمک فنر فعال است و تعلیق هم از نوع مولتی لینک.
به این سیستم، کمکهای هوشمند DTX و اسکای هوک را هم اضافه کنید. این سیستم فقط در خودروهای اسپرت و پرچمدار جهان مثل پورشه ۹۱۱ کررا دیده میشود. فرمان کمک برقی با سیستم حساس به سرعت و رک و پینیون (rack and pinion steering EPAS) هم اینجاست تا حتی در سرعتهای بالا، هیچ مشکلی برای فرمان دادن نداشته باشید.