به گزارش اخبار اقتصادی، فلزات اساسی در هفته سوم مهرماه روند افزایشی را آغاز کردند. به این ترتیب در شرایطی که بازدهی اکثر فلزات طی هفته گذشته منفی بود، نرخ آنها در روز افتتاحیه هفته جدید افزایش یافت.
در بازار مس، آلومینیوم، روی، قلع، نیکل و فولاد در حالی افزایش یافت که در بازارهای مواد اولیه جهان، شاخص دلار آمریکا پس از ثبت افت جزئی در ساعات اولیه روز، بار دیگر صعودی شد. . اما فلزات اساسی بدون توجه به جریان صعودی ایجاد شده در شاخص دلار در جهت افزایش ارزش حرکت کردند.
ادامه بازی فدرال رزرو با مواد خام
فدرال رزرو برای پایان هفته جاری تشکیل جلسه داده است و فعالان بازار منتظر نظرات اعضای این نهاد پولی در مورد گام بعدی برای مهار تورم هستند. در نشست قبلی خود در سپتامبر، فدرال رزرو نرخ بهره را 25 واحد دیگر افزایش داد و نرخ بهره در ایالات متحده را بین 5.25 تا 5.5 درصد رساند که بالاترین نرخ بهره در ایالات متحده در 22 سال گذشته است. افزایش نرخ بهره سیگنال منفی برای بازارهای دارایی با ریسک بالا مانند بازارهای سهام و بازارهای کالایی است. همزمان، فدرال رزرو در آخرین نشست خود اعلام کرد که نرخ بهره برای مدت طولانی تر از حد انتظار بالا باقی خواهد ماند. این تصمیم همچنین سیگنال منفی موثری را به بازارها وارد کرد.
با این حال، در روزهای پایانی هفته گذشته برخی از اعضای فدرال رزرو احتمال عدم رشد بیشتر نرخ بهره را مطرح کردند و افزایش بازده اوراق قرضه 10 ساله آمریکا را برای توقف تورم در این کشور کافی دانستند. این اظهارات فرصتی برای جریان بیشتر به بازارهای ریسک فراهم کرد که فلزات اساسی در ساعات باز بازار در روز دوشنبه 16 اکتبر به آن واکنش نشان دادند.
اگرچه اظهارنظر برخی از مقامات فدرال رزرو در مورد نیاز به افزایش نرخ بهره دیگر از رشد قیمت در بازارهای کالا حمایت کرد. اما فعالان بازار منتظر نشست فدرال رزرو در پایان هفته و سنجش تاثیر این نشست بر بازار هستند.
آیا تأثیر جنگ خاورمیانه بر بازارها محدود خواهد بود یا شدید؟
روز شنبه 9 اکتبر، نیروهای حماس به مواضع اسرائیل در نوار غزه حمله کردند و بدین ترتیب جنگ دیگری در منطقه خاورمیانه آغاز شد. وقوع جنگ بین دو طرف، بسته به مناطق درگیر، سیگنال های زیادی را برای بازارهای مالی و کالایی جهان به همراه دارد. به عنوان مثال، شروع جنگ بین روسیه و اوکراین روند نوسانات قیمت در بازارهای جهانی کالا را تغییر داد. این جنگ باعث شد تا در بازار برخی از محصولات به ویژه نهاده های انرژی و مواد غذایی رکورد قیمتی جدیدی ثبت شود. اما با گذشت زمان تاثیر آن بر بازارها کمتر شد، بنابراین در شرایط فعلی بازارها توجه چندانی به اخبار این جنگ ندارند.
در این شرایط جنگ دیگری این بار در خاورمیانه آغاز شده است. همانطور که فعالان بازارهای مالی و کالایی جهان به دنبال پیش بینی تأثیر این جنگ بر بازارها در صورت ادامه آن هستند. برخی کارشناسان این جنگ را یک درگیری منطقه ای می دانند که تأثیر بسیار محدودی بر بازارها دارد. اسرائیل و فلسطین سهم کمی در عرضه کالاهای جهانی دارند و بنابراین تاثیر این دو کشور بر بازارها محدود خواهد بود.
دیوید چائو، استراتژیست بازار جهانی در Invesco، می گوید آنچه در اسرائیل اتفاق می افتد یک درگیری منطقه ای است و بنابراین نمی تواند تأثیر بلندمدت قابل توجهی بر بازارها داشته باشد.
منبع: اکوایران