به گزارش اخبار اقتصادی، استقبال از عرضه محصولات زنجیره فولادی در وسط زنجیره بسیار بهتر از ابتدای زنجیره است. عدم تعادل در توسعه قابلیت ها در حلقه های مختلف زنجیره عامل اصلی این وضعیت است.

تقاضا باعث افزایش قیمت آهن اسفنجی شد

در هفته اول مهرماه امسال بیش از 107 هزار تن آهن اسفنجی در رینگ صنعتی بورس کالای ایران با قیمت پایه 11 هزار و 700 تومان عرضه شد. برای این محصول 182 هزار و 500 تن تقاضا ثبت شد و در نهایت 107 هزار تن آهن اسفنجی در این بازار فروخته شد.

برتری تقاضا بر عرضه لاستیک آهن اسفنجی باعث شد تا شاکیان برای به دست آوردن بخشی از این محصول رقابت قیمتی را بین خود به راه بیندازند. به گونه ای که میانگین قیمت فروش این محصول به 12240 تومان رسید. به این ترتیب تقاضا باعث افزایش 4.6 درصدی قیمت تمام شده این محصول شد.

از هفته آخر شهریورماه بازخرید آهن اسفنجی از رینگ صنعتی بورس کالا منوط به داشتن کد بهینه سازی توسط مشتریان بود که این الزام باعث رکود این بازار نشد.

رفاه نسبی در حلقه توپ.

واحدهای معدنی کشور در هفته دوم مهرماه 5852 هزار تن گندله آهن به رینگ صنعتی بورس کالای ایران عرضه کردند. برای این محصول تقاضای 296 هزار تنی به ثبت رسید که در نهایت منجر به فروش 243 هزار تنی گندله آهن در این بازار شد.

قیمت پایه این محصول برای فروش در بازار فیزیکی بورس کالای ایران بین 4637 تا 4684 تومان تعیین شد. برای این محصول 296 هزار تن تقاضا ثبت شد که در نهایت منجر به فروش 243 هزار تن گندله در این بازار شد.

کنسانتره مشتری تمام شد

روز شنبه 18 اردیبهشت ماه 505 هزار و 800 تن کنسانتره آهن با قیمت پایه بین 3 هزار و 370 تومان تا 3 هزار و 570 تومان فروخته شد; میزان تقاضای ثبت شده برای این محصول محدود و معادل 260 هزار تن بود و در نهایت منجر به فروش 150 هزار تن کنسانتره آهن در این بازار با میانگین قیمت 3 هزار و 580 تومان شد. در حالی که تقاضا برای اکثر محصولات آهن غلیظ محدود بود. کنسانتره آهن شرکت گوهر ضمین با استقبال خوبی روبرو شد و تمامی محصولات این شرکت با قیمت رقابتی به بازار عرضه شد. همچنین تقاضا برای کنسانتره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خوب بود اما محصول سایر واحدهای فرآوری در این بازار بدون مشتری ماند.