• امروز : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 25 December - 2024
6

آخرین قیمت پژو، دنا، ساینا و کوییک

  • کد خبر : 8091
  • ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۹
آخرین قیمت پژو، دنا، ساینا و کوییک

به گزارش اخبار اقتصادی

با وجود کاهش قیمت خودرو در بازار در روزهای گذشته، اما همچنان قیمت‌ها نسبت به ماه‌های گذشته به حدی بالاست که این ریزش اندک قیمت‌ها، نتوانسته قیمت‌ها را به قبل بازگرداند.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که اعلام خبر عرضه ۵۰ هزار خودروی ثبت‌نامی در سامانه یکپارچه خودرو تا پایان هفته جاری، سیگنال جدیدی را به بازار مخابره کرده و به این شکل، قیمت برخی خودروها کاهشی شده است.

چرا خودرو گران شد؟

در این میان، سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت در تازه‌ترین اظهارنظر درباره پشت پرده گرانی خودرو، گفته است: در حال حاضر با سه نوع قیمت در مورد خودرو مواجه هستیم، یکی قیمت تمام شده، یکی قیمت کارخانه‌ای و دیگری هم قیمت بازار خودرو است.

وی افزوده؛ سال گذشته قیمت کارخانه پایین‌تر از قیمت تمام شده بود که این بدان معناست که خودروساز زیان می‌دهد که البته بخشی از این زیان مربوط به ناکارآمدی خودروساز و زنجیره قبل از آن یعنی قطعه ساز است، پس از آن قیمت بازار خودرو نیز بالاتر از این دو قیمت قرار می گرفت، یعنی کف قیمت، نرخ کارخانه‌ای بود بعد از آن نیز قیمت تمام شده و سپس قیمت بازار بود.

به گفته او، اگر نمودار مرکز آمار ایران بررسی شود، مشخص می‌شود که از اردیبهشت سال ۱۴۰۱، تورم نقطه به نقطه خودرو رو به کاهش است و بیشتر از شیب کاهش تورم کل اقتصاد است، اما به یکباره تورم نقطه به نقطه خودرو در آذر ۱۴۰۱ فزاینده می شود که این مساله ناشی از اثر حفظ ارزش دارایی است.

فاطمی‌امین متذکر شده؛ قیمت ارز از ۶ مسیر بر اقتصاد ایران تاثیر می‌گذارد که یکی از این مسیرها افزایش قیمت مواد اولیه است، یک دستگاه خودرو ممکن است هزار تا دو هزار دلار ارزبری داشته باشد، بنابراین افزایشی قیمتی که سال قبل در موضوع خودرو داشتیم به‌خصوص در نیمه دوم سال، به خاطر افزایش نرخ ارز نبود زیرا آن بر روی قیمت تمام شده و یا قیمت کارخانه تاثیرگذار است. اما نکته آن است که وقتی قیمت ارز افزایش می‌یابد عده‌ای برای حفظ ارزش دارایی به سمت خرید کالایی می روند که بتواند ارزش پول آنها را حفظ کند.

وزیر صنعت تصریح کرده؛ این افزایش قیمت در مورد کالاهایی خود را نشان می‌دهد که کسری در عرضه و تقاضا وجود دارد و در مورد خودرو نیز صادق است بنابراین افزایش قیمت خودرو اتفاق افتاد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود این مساله، شما وعده کاهش قیمت خودرو دادید؟ گفته؛ وعده‌ای دادم که اشتباه فهمیده شد، من گفته بودم که قیمت تمام شده خودرو با قیمت‌های ثابت کاهش می‌یابد،‌ قیمت تمام شده متفاوت از قیمت بازار است، شاید نباید این عبارت را به کار می‌بردم زیرا عبارت بیان شده، خیلی فنی بود، عبارتی که در مورد قیمت تمام شده به کار برده شد، سوء برداشت شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با طرح این سؤال که چه اتفاقی بیاد رخ دهد تا قیمت بازار و کارخانه به یکدیگر ‌نزدیک شود؟ عنوان کرده؛ وقتی خودرویی ثبت‌نام می‌شود و دو الی سه ماه بعد، ‌تحویل متقاضی می‌شود، اگر اختلاف قیمت بین کارخانه تا بازار ۲۰ درصد باشد شاید قابل قبول باشد، اما قطعا ۱۰۰ درصد اختلاف قیمت قابل قبول نیست؛ ما باید چه می کردیم که قیمت بازار و کارخانه بهم نزدیک شود؟ اولین اقدام عرضه است، یعنی باید تولید یا واردات به حدی باشد که تقاضا به‌ویژه تقاضای انباشته شده از قبل را پوشش بدهد، اما چه اتفاقی افتاد؟ سال گذشته تولید خودرو ۳۹ درصد رشد داشت و در پایان سال فقط یک‌هزار دستگاه خودروی ناقص در پارکینگ خودروسازان بود در حالی که چهار سال تولید خودرو ما کمتر از یک میلیون دستگاه بود.

قیمت‌ها عقب رفت

بنا به این گزارش، بررسی قیمت خودروهای داخلی در بازار حاکی از آن است که قیمت محصولات داخلی کاهش یافته است.

در ادامه روند کاهشی قیمت خودرو، سورن پلاس تیپ یک حدود ۱۷ میلیون تومان ارزان شد و به ۶۵۳ میلیون تومان رسید. این در حالی است که قیمت این خودرو در اوایل امسال به ۷۰۰ میلیون تومان هم رسیده بود.

دناپلاس هم ۸ میلیون تومان ارزان شد و به ۷۵۲ میلیون تومان رسید. این خودرو در هفته سوم فروردین به ۸۲۵ میلیون تومان رسیده بود.

دناپلاس توربو اتوماتیک هم که اواسط فروردین به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسیده بود، در حال حاضر یک میلیارد تومان قیمت خورده است. قیمت این محصول نسبت به روز دوشنبه هم ۴۰ میلیون تومان پایین‌تر آمده است.

پژو پارس هم اواسط فروردین ۶۵۰ میلیون تومان بود، اما هم‌اکنون ۵۹۸ میلیون تومان قیمت خورده که نسبت به روز قبل ۱۷ میلیون تومان پایین‌تر است.

پژو ۲۰۷ اتوماتیک هم یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان قیمت خورده که ۵۰ میلیون تومان ارزان‌تر شده است. نسبت به اواسط فروردین هم قیمت این خودرو ۸۰ میلیون تومان پایین آمده است.

تارا اتوماتیک هم با ۵۰ میلیون تومان کاهش نسبت به روز قبل، به ۹۹۰ میلیون تومان رسیده است.

در بین محصولات سایپا هم بیشترین کاهش قیمت به شاهین مربوط است که ۱۱ میلیون تومان ارزان شد و ۶۸۶ میلیون تومان قیمت خورد. اواسط فروردین قیمت این خودرو به ۷۵۰ میلیون تومان رسیده بود. ساینا و کوییک هم ۳ میلیون تومان ارزان شدند.

 

منبع: اخبار جدید

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=8091

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.