• امروز : سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 15 October - 2024
1

قیمت های دستوری تا چه اندازه با بحران خودرو مرتبط است؟

  • کد خبر : 44718
  • ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۳
قیمت های دستوری تا چه اندازه با بحران خودرو مرتبط است؟

اکوایران: ایران خودرو در هدایای اخیر محصولات خود رانت قابل توجهی را بین برندگان توزیع کرد در حالی که شرایط مالی این شرکت همچنان نامطلوب است.

اخبار اقتصادی، اطلاعات منتشر شده از آخرین طرح فروش ایران خودرو نشان از تفاوت قابل توجه قیمت سفارشی خودروها با قیمت بازار دارد. استقبال زیاد متقاضیان و تشکیل صف های طولانی به دلیل اختلاف قیمت و تلاش برای دریافت این رانت دولتی است که در سال های اخیر توسط شورای رقابت تشکیل شده است. در سری جدید فروش محصولات ایران خودرو، 12 محصول به بازار عرضه شد و سه خودروی ررا، فاو باستون و لونا برای اولین بار به بازار عرضه شد که قیمت آنها در بازار مشخص نیست.

اما در بین 9 خودروی دیگر، پژو 207 بیشترین تقاضا را داشته است و دلیل این محبوبیت را علاوه بر محبوبیت این خودروی ملی، باید در حاشیه سود 55 درصدی آن نسبت به قیمت بازار دانست. این ماشین کمترین سود 14% به افرادی تعلق می گیرد که هایما x7 را ثبت نام کرده باشند. نمودارهای زیر نشان می دهد که قیمت کارخانه ای خودروهای عرضه شده با قیمت بازار آنها به طور متوسط ​​حاشیه سود 30 درصدی را برای متقاضیان به همراه خواهد داشت.

ترافیک پول در بازار خودرو کاهش یافت

این در حالی است که ایران خودرو بر اساس حجم عرضه هر خودرو که بیشتر آن متعلق به سورن ef7 و 207 tu5 است، تقریبا 10 اجاره همات برای سورن ef7 به برندگان قرعه کشی خود اختصاص می دهد و تقریبا 5.7 میلیارد تومبا به 207. tu5 سودی ندارد. در مجموع عرضه این 9 خودرو با توجه به قیمت تعیین شده توسط شورای رقابت، حدود 24.4 اجاره همات را از خودروساز به برندگان قرعه کشی منتقل می کند.

در پروژه اخیر شرکت ایران خودرو حدود 120 هزار خودرو به متقاضیان عرضه شد. در واقع این میزان عرضه شامل 20 تا 30 درصد کل تولید این خودروساز در طول سال می شود. آمارهای ارائه شده حاکی از آن است که این خودروساز 29 درصد زیان خالص در سابقه خود و 34.7 درصد بدهی وام بانکی را در صورت های مالی خود ثبت کرده است. تفاوت قیمت بازار و کارخانه در عرضه این 120 هزار دستگاه ظرفیت جبران 84 درصد زیان انباشته یا 70 درصد تسهیلات مالی این خودروساز را دارد. دارایی های بلندمدت این مجموعه که بخش کوچکی از آن را سرمایه گذاری های بلندمدت پوشش می دهد، در پایان سال 1402 تنها 22.5 همات بود که علیرغم زیان خودروسازان به دلیل این تثبیت قیمت ها، سود که فرار سرمایه گذاران از صنعت خودرو بوده و به طور جدی توسعه کیفیت و حجم تولید خودرو را کند کرده است. شورای رقابت همچنان بر این باور است که این نحوه توزیع اجاره بین برندگان خوش شانس بهتر از نحوه فروش خودرو در بورس کالا است که آثار تورمی بیشتری دارد.

خودروسازان چگونه از باتلاق ضرر خارج می شوند؟

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=44718

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.