• امروز : سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 15 October - 2024
2

تحلیل و ارزیابی رفتار بازار ارز، سکه و بورس بعد از حوادث مهم: از ۷ اکتبر و وعده صادق تا ترور نصرالله

  • کد خبر : 44701
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۴
تحلیل و ارزیابی رفتار بازار ارز، سکه و بورس بعد از حوادث مهم: از ۷ اکتبر و وعده صادق تا ترور نصرالله

اکوایران: این گزارش به بررسی تحولات مهم منطقه و تاثیر آن بر بازار ارز و سرمایه پرداخته است.

مدتی است که تحریم ها علیه ایران تاثیر فوق را بر بازار ارز و سرمایه ندارد. دلار تهران و سایر بازارهای سرمایه تحت تأثیر تحریم‌های جدید نوسانات کمتری دارند. اما تنش‌های منطقه‌ای هنوز هم تأثیر زیادی بر ذهن تجار دارد.

همزمان با برخی از این اتفاقات و تنش ها، تغییرات آنی در بازارها مشاهده می شود. پس از عملیات یورش الاقصی در 7 اکتبر (25 اسفند 1402) به نظر می رسد نقش تنش های منطقه ای برای بازار ارز و سرمایه بیشتر شده است. اکوایران در این گزارش به بررسی رویدادهای مهم منطقه و تاثیر آن بر بازار ارز و سرمایه می پردازد.

7 اکتبر: عملیات طوفان الاقصی

در 7 اکتبر 2023 (16 مارس 1403)، حماس طی یک حمله دقیق، اسرائیل را از جنوب غافلگیر کرد. پس از این اتفاق، دلار تهران تنها دو روز رشد کرد و رشد 3.16 درصدی را به ثبت رساند، سپس بازار ارز اصلاح شد و در نهایت به سطوح کمتر از تاریخ حمله سقوط کرد و وارد رکود شد. واحد پول امامی در دو روز ۹.۱ درصد رشد کرد اما شاخص کل بورس تهران در آن روز با ادامه روند نزولی قبلی منفی شد و در یک روز ۲.۳ درصد کاهش یافت.

چرا قیمت دلار پس از شهادت سید رضی موسوی افزایش یافت؟

اسرائیل در 14 ژانویه 1402، سید رضا موسوی از افسران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در منطقه سیده زینب دمشق ترور کرد. در عین حال دلار تهران تا 20 بهمن با بازدهی 14 درصدی روند صعودی را ثبت کرد.

تحقیقات اکوایران نشان می دهد که رشد دلار از چند روز قبل از این قتل آغاز شده بود. با نزدیک شدن به سال نوی چینی، تقاضا برای درهم برای عملیات انحلال شرکت ها در آستانه سال نو چینی افزایش یافت و دلار تهران به رهبری درهم افزایش یافت.

البته در ماه ژانویه خبری مبنی بر افشای استفاده از ریال در بازار ارز این کشور منتشر شد. این موضوع باعث رشد قیمت در بازار ارز نیز شد. در روزهای پایانی دی ماه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیاتی را در کردستان عراق انجام داد که طی آن یک تاجر مرتبط با موساد کشته شد و پس از آن بازار سلیمانیه عراق برای مدتی برای دلالان ارز تعطیل شد، اما سرانجام با فرا رسیدن سال نو چینی، بازار ارز وارد اصلاح قیمت شد.

سکه امامی نیز در این مدت 11.7 درصد رشد را به ثبت رساند. شاخص کل بورس اما واکنش چندان منفی به این اتفاق نداشت. سه روز معاملاتی متضرر شد و سپس حرکت صعودی مثبتی را به ثبت رساند که نشان داد وقایع دی ماه عامل اصلی تحرکات بازار سهام نبوده است. بازارهای ارز، طلا و سرمایه

بررسی تحلیل‌گران و اظهارات معامله‌گران در آن تاریخ توسط اکوایران نشان می‌دهد که افزایش تقاضای درهم در آستانه سال نوی چینی، نشت ریال ایران به بازار ارز عراق و در نهایت قطع موقت ارز. دسترسی به سلیمانیه این دوره بعد از شهادت سید رضا موسوی بود.

دلار پس از عملیات وعده صادقانه سقوط کرد

23 فروردین ماه سال جاری بود که اسرائیل به سفارت ایران در سوریه حمله کرد و پس از آن محمدرضا زاهدی فرمانده سابق نیروی زمینی سپاه پاسداران و محمدهادی هجیرهیمی معاون ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمله کردند. ، به شهادت رسیدند. عملیات انتقام جویانه این دو نفر به نام عوده صادق در روز 4 فروردین انجام شد.

دلار تهران در پی حمله اسرائیل به کنسولگری ایران 1.6 درصد و واحد پول امامی 7.6 درصد افزایش یافت. پس از عملیاتی شدن وعده صادق، دلار تهران 3.1 درصد و ارز 4.8 درصد رشد داشته است.

تحلیل اکو ایران نشان می دهد که رشد دلار در دوره حمله اسرائیل تا عملیات صادق موقتی بوده است. مدت کوتاهی پس از عملیات صادق و پس از مشخص شدن میزان پاسخ اسرائیل به ایران، قیمت دلار اصلاح شد و به سطح پایین تری نسبت به قبل از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران رسید. تحلیل Eco-Iran نشان می دهد که دلار تهران در روزهای پایانی مرداد 6 درصد کمتر از زمانی که اسرائیل به کنسولگری ایران حمله کرد، معامله می شد.

شاخص کل بورس پس از حمله به کنسولگری 1.1 درصد کاهش داشت. پس از عمل به وعده صادق، شاخص کل 2.8 درصد اصلاح شد که در نهایت منجر به محدود شدن دامنه نوسانات توسط بازارساز شد.

واکنش بازارها به ترور هانیه

ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر جنبش سیاسی حماس، روز 19 مردادماه پس از مراسم اعدام رئیس جمهور ایران در مجلس شورای اسلامی در تهران رخ داد. این حمله دلار را 1.3 درصد و ارز را 2.3 درصد افزایش داد. اما پس از این قتل، شاخص کل بورس تهران تنها در دو روز به منفی 4.4 درصد رسید که در نهایت دامنه نوسانات را محدود کرد.

تحقیقات اکوایران نشان می دهد که ارزش دلار پس از ترور کمی کاهش یافت و به محدوده کمتری نسبت به قبل از عملیات ترور رسید و شاخص کل بورس در حال حاضر بالاتر از محدوده قبل از عملیات ترور است.

تاثیر حمله حزب الله به بازارها موقتی بود.

رژیم صهیونیستی روز جمعه هفتم شهریور ماه به مقر حزب الله حمله تروریستی کرد که در نتیجه آن سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله و عباس نیلفروشان از فرماندهان سپاه پاسداران به شهادت رسیدند.

انتشار خبر این اتفاق باعث افزایش قیمت تتر در معاملات روز جمعه و سپس افزایش قیمت دلار و ارز در روز شنبه شد اما اظهارات مدیریت آرامش را به بازار ارز بازگرداند. دلار تهران امروز با کاهش قیمت اولیه روز گذشته به محدوده 60 هزار و 200 تومان رسید. سکه امامی امروز 2.74 درصد اصلاح شد و تحلیل اکوایران نشان می دهد که حباب سکه به کانال 18 درصد بازگشته است.

وضعیت هیجانی در بورس با محدود شدن دامنه نوسانات محدود شد. به همین دلیل امروز خط فروش همچنان پر از جمعیت بود.

اما در این روز نشست خط فروش گروه خودرو و مجموعه ای از نمادها نشانه مثبتی بود که در نهایت باید دید آیا منجر به از بین رفتن شور و نشاط و بازگشت تعادل و خریداران به سهام خواهد شد. . بازار یا نه؟ زیرا در این مورد اخبار اقتصادی و تصمیمات بازسازی نقش موثری در تعیین جهت گیری بازار دارند.

تنش های منطقه ای چگونه بر بازارها تأثیر می گذارد؟

تحلیل داده‌های اکوایران نشان می‌دهد که تنش‌های منطقه‌ای از شهریور سال گذشته تاکنون تنها توانسته شوک‌های موقتی در بازار ارز در دوره روزانه ایجاد کند و بازار ارز اغلب محدوده‌های قیمتی پایین‌تری را به ثبت رسانده است.

آنچه توانسته نوسانات قیمتی طولانی تری را در بازار ارز ایجاد کند، دلایل اساسی اقتصادی بوده است.

به طور کلی، تا کنون، خرید در لحظه بیشترین شور و شوق پس از اخبار تشدید تنش ها در منطقه پولی اغلب ضررهایی را برای خریداران دلار به همراه داشته است. البته این وضعیت در رابطه با بازار سرمایه متفاوت است، با توجه به تغییر دولت، باید شرایط و تصمیمات در حوزه بازار سرمایه مورد ارزیابی قرار گیرد.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=44701

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.